Štěpán Chaloupek přestupuje do Slavie, jaro stráví Na Stínadlech

05.01.2024 13:00

Mládežnický reprezentant a obránce Teplic Štěpán Chaloupek se od 30. 6. 2024 stane hráčem Slavie Praha. Smlouvu podepsal do 30. 6. 2028.

„Štěpán je ve svých dvaceti letech pilířem základní sestavy prvoligového týmu a reprezentační jednadvacítky. V našem hledáčku byl dlouhodobě. Zaujala nás obrovská síla, dominance v hlavičkových soubojích a zároveň, s přihlédnutím na jeho mladý věk, velká herní vyspělost. Jarní část sezony stráví ještě na angažmá v Teplicích a já věřím, že do letní přípravy naskočí ještě zkušenější hráč, který u nás naplno rozvine svůj fotbalový potenciál,“ řekl po podpisu smlouvy sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Štěpán se v aktuální sezoně dostal již sedmkrát do sestavy kola FORTUNA:LIGY. Za výkony, které na Stínadlech předvádí, si takový přestup zasloužil. „Jsem rád, že se přestup povedlo dotáhnout do úspěšného konce, že jsem svou budoucnost spojil se Slavií. Věřím, že to bude úspěšná cesta. Projekt, který je v klubu nastavený, se mi velmi líbí. Trenér Trpišovský mi osobně volal, gratuloval mi. Zahrál jsem si tady v Edenu dvakrát, jednou dokonce před vyprodaným stadionem. Vím, jakou fanoušci mají sílu. Moc se těším, že si to budu moci vyzkoušet na vlastní kůži,“ uvedl Štěpán v rozhovoru pro klubový web Slavie.

Sezonu 2023/24 dohraje jako hráč Teplic, smlouva vejde v platnost od 30. 6. 2024 a bude platná až do konce sezony 2027/28.