Mládežnické reprezentace mají za sebou zářijové srazy

10.09.2024 20:00

Mládežnické reprezentační výběry U16-U21 mají za sebou zářijové srazy. Gólově se prosadilli Dominik Pech a Václav Sejk.

U16
Reprezentační výběr U16 odehrál dvojzápas s Rumunskem (2:2, 0:1). Eduard Wenke i Adam Hink do prvního utkání zasáhli ve druhém poločase. V odvetném zápase oba dva nastoupili v základní sestavě.

U17
Reprezentační výběr U17 se utkal s Belgií (1:2) a Nizozemskem (2:3). V prvním utkání nastoupil v základní sestavě Petr Potměšil, který odehrál 60 minut, Lukáš Vaněk na hřišti strávil 20 minut. Ve druhém střetnutí odehrál celé utkání Lukáš Vaněk, Petr Potměšil odehrál druhý poločas, během kterého zaznamenal gólovou přihrávku.

U18
Reprezentační výběr U18 se zúčastnil domácího turnaje Ježek Cupu. Postupně narazil na Wales (0:0), USA (0:4) a Německo (3:7). Simon Pavlo odehrál v prvním utkání druhý poločas. Do druhého zápasu kvůli nemoci nenastoupil a v posledním střetnutí i kvůli již zmíněné nemoci odehrál pouze 16 minut.

U19
Reprezentační výběr U19 se dvakrát utkal s výběrem Estonska (2:1, 3:2). V prvním utkání Matěj Strnad i Dominik Pech nastoupili v průběhu druhé půle, o vítězný gól se postaral právě Dominik v 90. minutě. V odvětném zápase nastoupili oba dva v základní sestavě. Matěj Strnad byl na začátku první gólové akce našeho výběru, Dominik Pech jednu branku sám vstřelil a další dvě připravil.

U20
Reprezentační výběr U20 se v rámci Elitní ligy utkal s Itálií (1:2) a Tureckem (0:0). Tomáš Král v obou zápasech náš tým vedl jako kapitán.

U21 
Reprezentační výběr U21 v rámci kvalifikace na EURO sehrál zápasy s Litvou (2:1) a Dánskem (0:5). V obou zápasech nastoupil jako kapitán Václav Sejk, který dokonce zápas s Litvou rozhodl gólem těsně před koncem utkání, v základní sestavě nastoupil také Marek Icha. V zápase s Dánskem nastoupil v základní sestavě také Denis Halinský, Marek Icha naskočil v průběhu druhého poločasu.