Lukáš Provod se stal nejlepším českým hráčem na EURO

27.06.2024 15:00

Lukáš Provod svými výkony na premiérovém EURO přesvědčil. Na gól do sítě Portugalska nikdy nezapomene, v utkání s Tureckem ve středu pole dominoval. Týmovým výkonům ovšem něco chybělo a český reprezentační výběr vypadl ve skupině.

Úvodní střetnutí s Portugalskem se výsledkově vyvíjelo dobře, po krásné střele Lukáše šli Češi v 62. minutě do vedení 1:0. Po dvou smolně inkasovaných gólech však Portugalci výsledek otočili a v zápase zvítězili.

Ve druhém střetnutí Provod nastoupil stejně jako v prvním utkání v základní sestavě. A opět byl ve hře vidět a svým výkonem pomohl Česku k remíze 1:1 s výběrem Gruzie.

Třetí, klíčový duel, naše reprezentace odehrála proti Turecku. Lukáš Provod odehrál další skvělé utkání, směrem dopředu byl tahounem větši našich útoků. Utkání však velkou mírou ovlivlnila červená karta Antonína Baráka ze 20. minuty. Češi nakonec zápas prohráli poměrem 1:2.

S konečným jedním bodem jsme skončili na čtvrté příčce a s mistrovstvím Evropy jsme se bohužel museli rozloučit. Lukáš však svými výkony na premiérovém EURO přesvedčil a patřil k nejdůležitějším článkům českého výběru.