Kúdela opouští Slavii, míří za slavným koučem a velkými penězi. Potká se s rivalem z Plzně?

08.06.2022 10:00

Opora zadních řad a jeden ze strůjců úspěšné éry Slavie opouští českou ligu a míří za exotikou. Reprezentační obránce Ondřej Kúdela má podle deníku Sport namířeno do indonéského klubu Persija Jakarta, kde si má přijít na velmi lukrativní angažmá.

35letému zadákovi, jemuž v Edenu končí smlouva, vedení klubu podle listu nový kontrakt nenabídlo. Bez práce však nezůstane, protože v kapse už má mít podepsanou tříletou smlouvu v jihoasijském klubu, který mimochodem vede slavný německý kouč a bývalý reprezentant Thomas Doll. Ten v minulosti vedl třeba Hamburk nebo Dortmund.

Pikantní je, že by se mohl v klubu potkat se svým rivalem z Plzně, francouzským útočníkem Jeanem-Davidem Beaguelem, jenž po svém konci ve Viktorii údajně rovněž nabídku z Jakarty dostal.

Kúdela má ve své sbírce stříbro z mistrovství světa do dvaceti let, ale jeho kariéra se vlastně pořádně rozzářila až s příchodem do Slavie, kam si ho přivedl kouč Jindřich Trpišovský z Liberce.

V červenobílém dresu následně slavil tři mistrovské tituly, tři triumfy v poháru a zahrál si také Ligu mistrů či dvakrát čtvrtfinále Evropské ligy. Za Slavii odehrál 140 zápasů.

Do povědomí i nefotbalové veřejnosti se zapsal především svojí kontroverzi s hráčem Glasgow Rangers Glenem Kamarou, jehož měl podle tvrzení skotské strany český fotbalista rasisticky urazit. Byť nebyl předložen veřejnosti žádný jasný důkaz, vyfasoval Kúdela desetizápasový trest, kvůli němuž přišel o start na EURO.

Kúdela je aktuálně s reprezentačním týmem v Portugalsku, kde bude celek kouče Jaroslava Šilhavého hrát zápas Ligy národů.

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-kudela-opousti-slavii-miri-za-slavnym-koucem-a-velkymi-penezi-potka-se-s-rivalem-z-plzne-3420571#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

foto: TN.cz