Devatenáctka Slavie obsadila na mezinárodním turnaji CEE CUP druhou příčku. Skvělými výkony se prezentoval Ondřej Kopecký

02.08.2023 13:00

Na tradičním mezinárodním turnaji CEE Cup, který se jako vždy konal na území České republiky obsadila pražská Slavia druhou příčku. Výbornými výkony se prezentoval obránce Ondřej Kopecký.

V úvodním utkání na turnaji se slávisté utkali s nováčkem turnaje - Al Ain, celkem ze Spojených Arabských Emirátů. A vstup sešívaným vyšel skvěle, vyhráli 3:0. „Myslím si, že do turnaje jsme vstoupili dobře a první zápas jsme vyhráli 3:0, utkání jsme měli pod kontrolou,“ uvedl Ondra.

Ve druhém střetnutí narazili Slávisté na brazislké Flamengo a k postupu do finále potřebovali alespoň remízovat. „Ve druhém zápase proti Flamengu jsme první poločas za mě hráli vyrovnaně, ale dostali jsme gól z brejku. Ve druhém poločase jsme soupeře ve všech směrech přehráli a v závěru přišel vyrovnávací gól, který nám zařídil postup do finále. V ten moment jsme všichni byli v neskutečné euforii a nadšení, protože před turnajem jsme úplně nepočítali s účastí ve finále,“ pokračoval Ondřej.

V úterý bylo na programu finálové střetnutí mezi Slavii a Palmeiras, dalším brazilským celkem. Tentokrát na svého soupeře Slávisté nestačili, padli poměrem 2:1. „Ve finále se nám nepovedl závěr prvního poločasu, kdy jsme dostali dva góly. Ve druhém poločase jsme hráli hodně dobře, tlačili jsme a dokonce se nám povedlo snížit, ale k vyrovnání nám bohužel chyběl ten kousek štěstí, který jsme měli v zápase s Flamnegem,“ poznamenal Ondřej, který s kapitánskou páskou převzal ocenění za druhou příčku.

„Atmosféra na stadionu byla krásná, fanoušci byli skvělí a o to víc nás mrzí, že jsme finále nedokázali přenést do vítězného konce,“ uzavřel Ondra.